Zaman Batu : Pembohongan Dalam Sejarah.Assalamualaikum..

Di petik daripada buku hasil kajian Sarjana Saintis Muslim : Harun Yahya :

Tahukah anda, 700'000 tahun dahulu, manusia merentasi lautan dengan binaan kapal yang bagus?

Atau pernahkah anda dengar manusia digelar sebagai 'Orang Gua Primitif' memiliki kemahiran artistik & pemahaman sebagaimana yang dipunyai oleh artis moden?

Adakah anda tahu bahawa Neanderthal yang hidup sejak 80'000 tahun dulu dan digambarkan oleh para evolusianis sebagai 'manusia beruk', juga mampu membuat alatan muzik, memperoleh keselesaan dari pakaian dan aksesori, berjalan diatas pasir panas beralaskan sandal?

Dalam segala kemungkinan, anda mungkin tidak pernah mendengar fakta-fakta berkenaan. sebaliknya anda telah diberi tafsiran salah bahawa manusia tersebut adalah separuh manusia dan separuh beruk, tidak mampu berdiri lurus, kurang kemahiran untuk berkomunikasi dan hanya mengeluarkan bunyi dengusan yang pelik. Ini kerana dalam masa lebih 150 tahun, kebanyakkan orang telah dihujani oleh keseluruhan penipuan ini.

Tujuan Mereka yang mereka-reka penipuan ini tidak lain hanyalah untuk meneruskan perjuangan falsafah Materialis yang menafikan Kewujudan Allah SWT. Menurut perspektif yang menyeleweng ini, alam semesta dan kebendaan adalah abadi. Dengan erti kata lain, ia tiada permulaan, dan juga tiada pencipta. Asas yang kononnya saintifik untuk kepercayaan karut ini adalah : Teori Evolusi.

Oleh kerana mereka [ Para ahli evolusianis menyeleweng ] mendakwa bahawa alam semesta wujud tiada pencipta, mereka harus memberi penjelasan tentang bagaimana kehidupan & sejumlah spesis lain yang wujud di bumi ini. Untuk tujuan ini, mereka menggunakan teori evolusi. Berdasarkan teori ini, semua kejadian dan kehidupan di alam semesta berlaku secara kebetulan. Sebahagian benda tidak bernyawa di zaman purbakala bercantum tidak sengaja lalu membentuk sel hidup pertama. Kenudian organisma terwujud hasil daripada ketidaksengajaan selama jutaan tahun. Akhirnya manusia wujud sebagai peringkat terakhir rantaian evolusi.

SEJARAH AWAL MANUSIA - yang dianggap hasil daripada perubahan secara kebetulan selama jutaan tahun dan setiap satunya lebih mustahil daripada perubahan terakhir, telah diselewengkan untuk menyokong senario songsang ini. Evolusianis, yang sememangnya ketiadaan bukti-bukti kukuh mendakwa bahawa asal sejarah manusia adalah seperti berikut :

1- Bermula daripada bentuk kehidupan lain, berlangsung daripada organisma purba hingga kepada manusia yang dipercayai perkembangan paling maju berbanding yang lain. Oleh itu sejarah manusia kononnya berkembang daripada komuniti primitif kepada masyarakat bandar yang moden. Hakikatnya, anggapan ini sama sekali tidak mempunyai sebarang bukti. Ia juga menggambarkan sejarah manusia seperti yang didakwa oleh falsafah materialis dan teori evolusi.

Para Saintis Evolusianis - dalam usaha mereka untuk menyokong proses evolusi yang dianggap bermula daripada sel tunggal kepada organisma berbilang sel, kemudian beruk kepada manusia- bukan sahaja telah 'menulis' semula asal-usul manusia, bahkan juga telah 'mencipta' era khayalan seperti 'orang zaman Batu' dan 'Zaman Batu' untuk menjelaskan cara hidup 'orang Primitif'. Evoluisanis, yang percaya pada kepalsuan bahawa manusia dan beruk berasal daripada moyang yang sama, telah memulakan usaha dalam kajian baru demi membuktikan dakwaannya. Untuk itu, mereka telah meneliti setiap batu, atau mata panah, atau mangkuk yang ditemui semasa penggalian arkeologi. Walau bagaimanapun, gambaran 'manusia beruk' duduk di dalam gua yang gelap sambil berpakaian berbulu serta tidak mampu bercakap dengan baik, semuanya adalah rekaan semata-mata. Orang primitif tidak pernah wujud, begitu juga dengan zaman batu. Semuanya dalah pembohongan evolisianis dengan sebahagian bantuan media.

Dakwaan para evolusianis telah diruntuhkan sepenuhnya oleh perkembangan terbaru dalam bidang sains- terutamanya dalam ilmu biologi, paleontologi, mikrobiologi, dan genetik. Pendapat bahawa masing-masing spesis berubah menjadi 'versi tebaru' telah dibuktikan salah.

Manusia juga tidak berkembang daripada makhluk beruk. Manusia sememangnya adalah manusia sejak kewujudan mereka lagi, dan mempunyai peradaban canggih sehingga ke hari ini. Maka 'evolusi' Tidak pernah terjadi.

Bukti-bukti saintifik membuktikan bahawa 'evolusi sejarah manusia' hanyalah pembohongan semata-mata.

Manusia wujud didunia ini dengan penciptaan sempurna Allah yang Maha Kuasa dan Maha Mengetahui.

-Akan di sambung dalam beberapa siri yang Lain-

: Pembongkaran mengenai :

1- Tinggalan 'Masyarakat Purba' Yang mengagumkan :

- Megalit

- Newgrange

- Stonehenge

- Tinggalan menakjubkan di bandar Tiahuanaco

- Mesir Purba

- Tamadun Sumeria

Dan Banyak lagi topik yang akan dikongsikan.

Wassalam.

Ijja1912

0 Cakap2 Belakang..:

Catat Ulasan

Silakanlah mengkritik dan saranan.