Facebook Office atau Google Office, Pilih mana Satu?Assalamualaikum..

Baru semalam saya kata saya sibuk.. tapi hari ini saya mula lagi untuk menulis. Hari ni nak tanya korang, berapa banyak office dah korang lawat, kebanyakkannya 'memantulkan' imej syarikat itu sendiri.. Facebook dan Google adalah dua syarikat terbesar dalam dunia. Selama ni saya puas memikirkan bagaimana keadaan pejabat kedua-dua syarikat ini. Eksplorasi saya hari ini berjaya menemukan keduanya.. Jom Intai..

Kedua-dua syarikat mempunyai rekabentuk yang menarik dan praktikal untuk meningkatkan kreativiti dan produktiviti kakitangan..

FACEBOOKatau

GOOGLE..NI 'SNAPSHOOT' dari Pejabat GOOGLE :

INI PULA PEJABAT FACEBOOK

Facebook, Inc. adalah syarikat yang menjalankan 'social networking' melalui webnya > facebok.com

Mark Zuckerberg adalah perintis Facebook bersama rakan kolejnya iaitu : Eduardo Saverin[ Pelajar Komputer sains ], Dustin Moskovitz and Chris Hughes.

mARK zuckerberg adalah pelajar Harvard Universiti. Pada mulanya facebook hanya digunakan dalam keahlian pelajar Harvard sahaja. Namun demikian, ia berkembang sehingga ke Boston,Ivy League, dan Stanford Universiti. Ia kemudiannya berkembang di setiap unversiti seluruh dunia dan akhirnya sesiapa yang berumur 13 tahun turut berdaftar menjadi ahli. Kini Facebook mempunyai lebih daripada 300 milion pengguna dari seluruh dunia.P/S : Saya dah buat pilihan, anda macamana?

Ijja1912

1 Cakap2 Belakang..:

Silakanlah mengkritik dan saranan.