_Sekitar kisah Dekat2 dua bulaN_




Assalamualaikum..

Lama butul nda' 'update' apa2 lam blog ni. Pejam Celik, celik pejam mata, tggal lagi sebulan lebih jak akan bergelar as Siswazah Perantis PUNB.. iKutkan spatutnya hands on ni slama satu tahun. Tapi minta pendekkan kursus, tapi apapun kputusan pasni, wait n see bak urang putih bilang.. Hari tu bincang2 ngan [ Tn.Syed ], dia plan mau sambung g kontrak sa hands on under dia. Nda' juga menolak if rezeki utk trus menadah ilmu dari dia still Allah izinkan..Honestly..he is the best Entrepreneur yg terbaik.. nda' kdekut ilmu,Tn.Syed jugak seorang usahawan yang tahu + mahir dalam bidang dia. Cthnya sa pernah tanya dia camana kualiti fishball tu di nilai, dia bleh trangkan detail sampai ke akar2 dia, mean dia mmg arif layer by layer stiap apa yg kita akan tanya. Sebab tu jugak la, bila dah duk semeja ngan dia atau ada papa meeting, sa nda' akan lepaskan peluang untuk tnya macam2 soalan..[Haahahaha..nda' tau la kalau dia boring layan soalan sa ni ] dan kadang2 but selalunya juga sa akan tanya soalan2 yang agak cam soalan bodoh la kalau urang dengar, tapi sa nda' kisah pun apa urang mau judge atau persepsi dorang pasal soalan yang sa tanya tu, yang penting, apa yang sa nda' paham tu sa dapat paham dengan lebih paham g.. setakat tau, belum memadai bagi sa, yg pnting tu kefahaman sa ttg sesuatu perkara tu.. [Bersyukur sebab Tn.Syed jenis yang akan bagi penerangan sampai kita btul2 faham..Thanx Tuan.. ^^]

Baru jak mau masuk 2 bulan di sini, Alhamdulillah semuanya ok.. Staff very nice.. [Thanx to kak Wan= Mek kelate^^ kdg2 tercakap jugakla lam bahasa kelate skit2]^^ .. Kak Wan yang Tegas, tapi bleh berkompromi, sgt banyak ilmu yg bliau curahkan..[Tak lupa dgn sponsor majlis birthday sa hari tu,19Dec]n sure, pasti sa akan rindu smua nih..

Sedih sbnarnya kalau ditakdirkan akan tggalkan Company ni, cz walaupun kilang ni agak sempoi mempoi, tapi apa yang sa dapat dari sini, sangat2 bnyak, n kalaulah duit sbgai ukuran, mimang nda' bulih bayar punya..Duit akan habis, tapi ilmu nda akan habiskan duit melainkan semakin akan bertambah..

Huh, apa sa melalut hari ni ah? mesti urang yang baca blog sa ni cam paning2 jak baca kan? ni kali sa mau guna loghat jargon bahasa melayu juga ni, tapi dialek, ejaan dalam slanga sabah. hehe, nda' tau la kan kalau kamu faham atau nda'..apapun nanti tinguk la di kamus mini bawah ni nnt..^^

skarang ni tgah arrange balik schedule untuk aktiviti iluvislam.com [Design di Testi yg semakin jarang2 + Kurang istiqamah ,Di inspirasi Team yang belum g sa hantar apa2 design..Hukhukhuk..], Arrange masa untuk run juga bizz via o9, untuk update blog ni, dan tugasan paling prior skali wat masa ni siapkan rancangan perniagaan untuk present depan mentor n pastu p punb dalam masa terdekat ni. doakan kejayaan sa aaahh kawan2..^^

Disiplin, passion, creativity, preparation, motivation sangat sa titik beratkan masa ni, satu perubahan ketara semenjak dibawah pimpinan tn.Syed, skarangni sa akan siapkan keja on time. kalau hari ni mau, hari gak sa mesti n akan siapkan juga by hook o by crook..Kalau dulu..huh..sgt2 susa tul mau ubah habit yg satu ni..tggu bsok2..bsok.. cam kompom jak bsok pun kita still idup kan.. hohoh..

Banyaknya lagi mau share ni, sampai nda' tersusun sudah ni mau crita yg mana dulu..

hmm..mata dah lekit2, kelip pun rasa kelat2, nampaknya sampai sini dulu la taipan ku kali ni..sekadar coretan suka suki dalam ruang masa yang sgt limited edition..

Wassalam, jumpa g bsok..tmpat biasa, link biasa..Chow dulu..lambai2 ;D

-Tmn.Sri Gombak, Bt.Caves -

Mini Kamus :

Sa > Saya
Jak > Je
Nda' > Tidak / tak
urang > Orang
Bulih > Boleh
Mimang > memang..

Apa lagi ha? mana yg nda' paham tu bulih la tanya di sini jak nnt okeh..

P/S : Isi blog ini sengaja di tulis dalam singkatan perkataan ala2 taipan lam sms.. sebarang undang2 tatabahasa, huruf besar dan kecil juga adalah disengajakan. Jangan TIRU cara ini, kerana kalau di tiru.. kompom lam UPSR pun mesti akan failed.

4 Cakap2 Belakang..:

  1. salam..ijja
    ooo..tgl sbulan..mcm bru jak..
    sa doakan ijja bjaya!!!

    **nnti blh jumpa ijja..eeee

    BalasPadam
  2. II Iman >> IA da..hehe..sebulan jak lagi, tapi mentor bincang2 ngan sa hari tu dia nak sa trus kat sini. tgah pk2 gak ni..bnyak bnda g nak mnuntut..hehe..tapi nak tggu lama2 pun, kita tetap kna masuk dalam bidg ni baru tau selekoh,curam, gaungnya camana kan..;D

    oRait geng..t jumpa when i'm come back k..makan mana kali ni? kerang bakar o bakso..ni kna bawak jumpa miluk n da siringan baru cukup korum kan.. ;D

    BalasPadam
  3. salam..
    boleh ceriakan sedikit pengalamn bersama PUNB ni??mcm mana modul pembelajaran dia..sy ada dgr sedikit penerangan dari wakil PUNB semasa SPKK anjuran PEMBINA tempoh hari, tp masih xberapa jelas..

    Syukron didahulukan..
    wassalam..

    BalasPadam
  4. congrats for being so patient in ur training...
    Good luck to you.
    I believe you can fly high and get what ur looking for.
    :)

    BalasPadam

Silakanlah mengkritik dan saranan.