BlogBlogBicaraSempoi ll Entri ni UntukMu..

Assalamualaikum..

CLUB BLOG BICARA SEMPOI

MALAYSIA MEMBER CLUB


Semenjak 3 bulan yang lalu dah masuk bulan yang keempat bulan ini, diri semakin jauh dan adakalanya terpaksa berjauhan dengan rumahku di alam maya ini. Kadang-kadang ada masanya idea banyak mencurah-curah untuk menulis, tapi jari-jariku pula yang seakan cramp akibat mengupas kentang berkilo-kilo di kilang makanan, menyebabkan keluar lah satu pepatah baru > Hati mahu, tapi jari tak mampu <
Hati mahu menulis, Jari tak mampu, mata pula mengantuk akibat tenaga yang dah habis di 'spin', sewaktu berkerja.

Dalam mood yang jarang-jarang menulis atau men'hupdet' sesuatu dalam blog ini pun, tak sangka mendapat sedikit perhatian, prihatin, atau kasih sayang daripada intaian kelab blog > Kelab Blog-blog Bicara Sempoi < dan jemputan rasmi daripada pihak admin untuk menyertai kelab ini tertera pada shoutbox disebelah kanan blog ini. Walaupun agak lambat memberi 'respon' dengan jemputan beliau-beliau, tidak bermakna saya menolak undangan ini, kecil jari-jariku, tapak tangan yang sederhana besar ini juaku tadahkan.
Makasih kepada Pihak Admin Kelab Blog-blog BiCARA sEmpOi..

Err..Sempoikah tulisan-tulisan dalam blog saya ini? saya juga masih mencari makna sempoi dalam kamus Dewan Bahasa Dan Pustaka Edisi terbaru, namun belum menjumpainya, jadi nyatalah buat saya, sempoi itu bahasa kita yang dicipta untuk suka-suka tapi pasti ada makna.

Mungkin juga tujuan saya berblog ini adalah hanya untuk menyempoikan diri, dalam kehidupan yang tercipta, walaupun kadang-kadang antara suka dan duka pasti ada hikmah yang tersembunyi dalam setiap perjalanan 'hidup' yang dilalui. Blog ini bukanlah blog dakwah, atau bukanlah blog luahan perasaan, atau juga blog mencari kenalan, atau mencari 'ranking' teratas,atau apa-apa sebab yang lain, namun cukup saja andai saya secara ringkasnya meminjam kata-kata Ramli Sarip > "Aku Menulis Bukan Kerana Nama"

> terpulanglah kepada setiap pembaca untuk mengambil pengajaran, mengutip pengalaman yang bersepah-sepah dalam perjalanan kehidupan seorang 'saya', pengalaman yang bersepah dan terakam dalam blog ini hanyalah secebis berbanding pengalaman-pengalaman yang dimiliki oleh orang-orang terdahulu berbanding saya..<

Tentang Kelab bLOG-bLOg Bicara Sempoi ini, setelah saya menjelajah blog ini sendiri, dan membuat sedikit bedah siat-siat, bagi saya Kelab ini ibarat hostel..atau 'Centre' Yang mengumpulkan pelbagai cerita, kisah, daripada semua golongan dan lapisan masyarakat, selain itu, Blog ini juga ibarat perkongsian ilmu yang merakamkan pelbagai ilmu seperti it, software, ebook, atau ada juga yang menjana kewangan dari sini > Peluang mempromosikan bisnes anda<

Sedikit ayat Kopi n Teh Dari blog tersebut :

> Didalam Blog-Blog Bicara Sempoi tersenarai blog-blog yang kebanyakannya blog peribadi dari pelbagai golongan.. baik dari yang muda, tua, miskin dan kaya.. tidak kisah lah siapa anda.. yang pasti anda sudah memiliki sebuah 'blog' sudah menulis berbagai-bagai cerita.. pelbagai maklumat, pelbagai petua, pelbagai tips dan trik.. dan bla..bla..bla...


tujuan sebenar kita membina sebuah 'blog' semua ini adalah untuk aper !!

----------------------BerBagai Bagai Tujuan----------------------
----------------------BerMacam Macam Minat------------------

:ada yang membina blog kerana ingin meluahkan perasaan ..
:ada yang membina blog kerana ingin mencari kenalan ..
:ada yang membina blog kerana ingin berkongsi cerita sedih ..
:ada yang membina blog kerana ingin berkongsi pengalaman ..
:ada yang membina blog kerana ingin berjuang entah aper yang dijuangkan'
:ada yang membina blog kerana ingin merapu ikut rasa hatie tak takut mati'
:ada yang membina blog kerana ingin ----------
:ada yang membina blog kerana ingin ----------
:ada yang membina blog kerana ingin ----------

terlalu banyak sebab dan tujuan para blogger..


Club Blog-Blog Biacara Sempoi Diwujudkan adalah untuk menggumpulkan cerita cerita terkini
Update-update posting dari para blogger untuk ditampirkan dan menarik minat pembaca berkunjung keblog tersebut.. berbagai bagai tajuk boleh dipilih mengikut citarasa minat tersendiri..

Pasti ramai pengunjung di sini pasti juga ramai yang akan tertarik membaca posting diblog anda..
kenapa saya katakan begitu.. kerana sistem disini bukan mengikut rangking sesebuah blog..
sistem disini adalah mengikut blog update terkini dari posting.. blog mereka akan terus ke list pertama.. dan akan turun list kedua ketiga keempat dan seterusnya.. sekiranya anda masih tidak berpuas hati untuk sentiasa berada dirangking yang pertama.. rajin-rajin la update posting di blog anda.. nak update satu hari 15kali pun tak aper.. tiada siapa pun boleh marah..

Wasiat Dariku > Anda berminat? atau mahu lebih kenal dengan kelab ini, klik saja link di atas..

Wassalam.

0 Cakap2 Belakang..:

Catat Ulasan

Silakanlah mengkritik dan saranan.